Lycknis.se

Gå kort ekonomiutbildning för fler karriärmöjligheter

Det finns få saker som påverkar ditt liv och din karriär så mycket som ekonomi. Därför är det klokt att gå en intensiv ekonomiutbildning för att bättre förstå företagsekonomi och för att kunna ta goda finansiella beslut.

Att förstå ekonomi och finans är viktigt. Men du behöver inte gå en lång universitetsutbildning, utan kan på en veckas tid få all kunskap som du behöver. Hos EFL går du en kort ekonomiutbildning i affärsstyrning, strategic financial management eller affärskunskap. EFL samarbetar med Ekonomihögskolan i Lund vilket medför hög kvalitet på utbildningarna. Ett bra sätt att investera i dig själv och din karriär.

Fördelar med intensiv ekonomiutbildning

Det finns inget område i ditt liv där pengar inte har en eller annan påverkan. Genom att gå en kortare utbildning får du å ena sidan möjlighet att fördjupa dig i ämnet, å andra sidan tar det inte för mycket tid. Tid är ju pengar. Om du är mån om din karriär eller om du vill driva eget företag är det oerhört viktigt att ha en bra baskunskap om ekonomi. Arbetar du på rätt arbetsplats kan du be din arbetsgivare att skicka dig på en utbildning hos EFL. Fördelarna med att gå en intensiv ekonomiutbildning är:

  • Viktig kunskap för att driva eget företag
  • Du blir mer attraktiv på arbetsmarknaden
  • Du får en bredare kompetens

Eftersom den finansiella marknaden svänger mycket då det händer mycket i vår omvärld, är det klokt att ha kunskap om ekonomi och finans för att lättare förutse vad som kommer att hända. Till styvene och sist handlar väldigt mycket om ekonomi, som att elpriserna sköt i höjden efter invasionen av Ukraina. Genom att förstå hur samhälle och ekonomi hänger ihop kommer du att kunna ta bättre beslut.

Investera i utbildning

Du bör utbilda dig hela livet, alltid vara nyfiken och skaffa ny kunskap. Förutom att läsa på universitet så finns det idag många företag och skolor som erbjuder kortare kurser eller onlinekurser. Det som skiljer en utbildning, alltså att skaffa dig kunskap, mot till exempel att köpa en bil är att du har kvar kunskapen livet ut.

Genom att läsa affärskunskap på 8,5 dagar kommer du att förstå byggstenarna inom företagsekonomi på nästan samma nivå som en civilekonom, men du slipper läsa ekonomi i flera år. Förutom att du får mycket kunskap på ett roligt och inspirerande sätt så kan du också visa upp ett diplom från Ekonomihögskolan på Lunds universitet. Det kommer definitivt att gynna din framtida karriär. Driver du eget företag är det särskilt viktigt att fördjupa dig inom ekonomi, affärsstyrning, redovisning och affärskunskap. Det är viktiga byggstenar för att ta din verksamhet framåt.

Idag är ofta en utbildning färskvara. Lagstiftningar och regler ändras. Därför är det klokt att du håller dig á jour och hänger med. Genom att investera i kortare utbildningar kommer du vare sig att förlora pengar eller arbetstid. Det är också klokt att gå en smart intensivutbildning om du planerar expandera till andra länder. Då är det extra viktigt att du verkligen har kunskap om regler i Sverige för att lättare förstå reglerna utomlands. Men även att ha god kunskap om ekonomi för att blivande affärspartners ska känna förtroende för dig och ditt företag.