Lycknis.se

Vidareutbilda dig inom ekonomi

Nästan oavsett vad du utbildat dig till eller arbetar med kommer du att komma i kontakt med ekonomi. Alla företag har en budget att förhålla sig till och de ekonomiska faktorerna påverkar dig oavsett om du sitter i ledningsgruppen eller jobbar på golvet.

En bra idé för dig som vill komma vidare i karriären är att ta en titt på ekonomiutbildningar via SSE Executive Education och förkovra dig i ekonomi i någon form. Hos SSE Executive Education finns ett brett utbud inom många olika ekonomiska grenar.

Karriär med hjälp av ekonomikunskaper

Grundläggande ekonomikunskaper om budgetarbete, marknadsföring och ledarskap inom ekonomi är något som i princip alla har nytta av, oavsett nivå i företaget, bransch eller arbetsområde. En ekonomiutbildning ger dessutom ett försprång på arbetsmarknaden.

Det finns många karriärvägar för dig som utbildar dig inom ekonomi. Vill du bli chef är det kanske ett ledarskapsprogram inom ekonomi du ska satsa på. Är du mer lagd åt det analytiska hållet kan du arbeta med företagsrådgivning eller finansiell analys.

För dig som tycker att aktier och investering är spännande finns utbildningar inom placeringsrådgivning, vilket ställer krav på specifik kompetens och erfarenhet.

Hållbarhet inom ekonomi

Något som är hett på arbetsmarknaden just nu är hållbarhet inom finans. Det kommer ny lagstiftning inom hållbarhetsredovisning, CSRD, Corporate Sustainability Reporting Directive som kommer att kräva mycket specialistkompetens på många företag. Även inom cirkulär ekonomi finns en het arbetsmarknad. ”

– En utbildning kan vara lika mycket en försäkran för egen del som att få ett skriftligt bevis på din kunskap, skriver Dagens Industri om hur du blir styrelseledamot. Även om du inte ska jobba som hållbarhetsspecialist är kunskap om hållbar ekonomi något som nästan blivit en hygienfaktor för styrelseledamöter eller ledare i företag.